Sitten vähän makeaa... Laitan tähän sellaisen valkosuklaa mud caken, eli valkosuklaa mutakakun:) Itse olen alkuperäisen mutakakun ystävä, joten päätin että kokeilen tätä ohjetta joku päivä. Tämä kuullosti hyvälle ja kuvassakin se näytti syötävälle. Kannattaa siis varmaan kokeilla, jos pitää siitä tummasta:) Ohjeesta tulee 10-12 kpl. Ohje on otettu valio.fi sivulta.


Valkosuklaa MudCake

Ainekset:

100 g           valkosuklaata

100 g           voita

3/4 dl           sokeria

1 tl              vaniljasokeria

2                 munaa

1½ dl           vehnäjauhoja

½ tl             leivinjauhetta

ripaus          suolaa

Paistamiseen:

10-12          muffinivuokaa

Pinnalle:

                  tomusokeria

Päälle:

1 prk (200g) Valio maustettu rahka makea mansikka

n. 2 dl         mansikoita

 

Valmistus:

1. Hienonna ensin valkosuklaasta 2-3 palaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Säästä se koristeeksi pinnalle.

2. Sulata loppu suklaa mikrossa. Tarkkaile sulamista ja sekoita välillä, ettei suklaa kuumene liikaa.

3. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.

4. Lisää vaahtoon munat yksitellen, vatkaa samalla voimakkaasti. Lisää valkosuklaasula.

5. Yhdistä kuivat aineet. Lisää taikinaan. Sekoita sen verran, että taikina on tasaista.

6. Lusikoi taikina paperisiin muffinivuokiin. Ripota pinnalle hiukan valkosuklaarouhetta.

7. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 8-9 min. Älä paista liian kypsiksi, sillä leivonnaisten kuuluu jäädä pehmeiksi ja kosteiksi sisältä. Jäähdytä.

8. Sihtaa pinnalle tomusokeria. Lusikoi päälle mansikkarahkaa ja lisää mansikkaviipaleita.