Herkku Yhdysvalloista, jossa on ripaus myös Meksikoa on tietysti Texmex- salaatti. Tulinen ja maustettu ruoka on henkilökohtaisesti suosikkeja, myös Amerikan monipuolinen ruokakulttuuri viehättää... Tätä ruokaa olen tehnyt pari kertaa ja maku on loistava... Muuten noudattaisin ohjetta, mutta ottaisin tomaatin ja avokadon pois ja vaihtaisin juuston johonkin muuhun. Ohje on otettu ruoka.fi:stä

 

TexMex- salaatti

Ainekset:

1                 kerä amerikansalaattia

1                 purkki tai pussi maissia

2                 avokadoa

1                 punasipuli

2 rkl            öljyä

2 rkl            sitruunamehua

400 g          jauhelihaa

1-2 rkl         chilimausteseosta

                  suolaa, pippuria

2 dl            salsa- tai tacokastiketta

10              minitomaattia silputtuna

Lisäksi:

2               vehnätortillaa

                 cheddarjuustoa

 

1. Tee ensin jauhelihaseos. Paahda jauheliha ruskeaksi paistinpannulla öljytilkassa. Lisää chiliseos, vähän vettä ja salsa tai tacokastike. Kuumenna hetki ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Lisää seokseen lopuksi silputut tomaatit.

2. Jaa suikaloitu salaatti, maissi, avokadoviipaleet ja punasipulirenkaat syville lautasille. Pirskottele annosten pinnalle vähän öljyä ha sitruunamehua. Annostele päälle jauhelihaseos ja halutessasi lusikkallinen salsaa tai tacokastiketta.

3. Pane reilut viipaleet cheddarjuustoa kahden tortillan väliin. Kuumenna leipää paistinpannulla molemmin puolin, kunnes juusto sulaa. Leikkaa leipä kolmioksi ja tarjoa salaatin kanssa.