Tänään ajattelin tähän laittaa uunilohen, koska itselläni tekisi mieli sitä tehdä. Lohi on yksi lempiruuistani, mutta teen sitä aika harvoin, koska kala on kallista. Lohen lisäksi pidän myös kuhasta, hauesta ja muikuista... Itse teen lohen kanssa perunamuusia tai ihan vaan keitettyjä perunoita:) Uunilohi on helppo tehdä, koska se valmistuu itsestään uuniin laitettaessa. Se sopii myös kastikkeeseen, koska siinä ei ole isoja ruotoja. Uunissa kala on n. 35 minuuttia. Ohje on otettu valio.fi sivulta.


Uunilohi

4-5 annosta

1 (n.800g)          kirjolohifilee

½ tl                   sitruunapippuria

½ tl                   suolaa

1 prk                 ruokakermaa (esim. Valion maustettua Kippari-kermaa)

Kypsän kalan pinnalle

2 rkl                 tilliä

Tarjoiluun

1                    sitruuna

 

Valmistusohje:

Huuhdo filee kylmällä vedellä. Poista siitä ruodot ja nahka. Voit halutessasi leikata fileen annospaloiksi. Laita uunivuokaan.

Ripota fileen pintaan sitruunapippuri ja suola.

Kaada vuokaan ruokakerma.

Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 35 - 40 min.

Ripota kypsän kalan pinnalle hienonnettua tilliä.
Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja laita tarjolle. Tarjoa uunilohi perunoiden ja kasvisten tai keitetyn jasmiiniriisin kanssa.