Tänään ajattelin tähän laittaa uunilohen, koska itselläni tekisi mieli sitä tehdä. Lohi on yksi lempiruuistani, mutta teen sitä aika harvoin, koska kala on kallista. Lohen lisäksi pidän myös kuhasta, hauesta ja muikuista... Itse teen lohen kanssa perunamuusia tai ihan vaan keitettyjä perunoita:) Uunilohi on helppo tehdä, koska se valmistuu itsestään uuniin laitettaessa. Se sopii myös kastikkeeseen, koska siinä ei ole isoja ruotoja. Uunissa kala on n. 35 minuuttia. Ohje on otettu valio.fi sivulta.
Uunilohi
4-5 annosta
1 (n.800g) kirjolohifilee
½ tl sitruunapippuria
½ tl suolaa
1 prk ruokakermaa (esim. Valion maustettua Kippari-kermaa)
Kypsän kalan pinnalle
2 rkl tilliä
Tarjoiluun
1 sitruuna
Valmistusohje:
Huuhdo filee kylmällä vedellä. Poista siitä ruodot ja nahka. Voit halutessasi leikata fileen annospaloiksi. Laita uunivuokaan.
Ripota fileen pintaan sitruunapippuri ja suola.
Kaada vuokaan ruokakerma.
Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 35 - 40 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.